Rheinland

Ieder gebied heeft zijn eigen charme!

Het Rheinland, of Rijnland op z’n Nederlands, is het gebied grenzend aan de provincies Gelderland en Limburg. Het loopt wel wat verder door: het grenst namelijk ook aan heel België. Het gebied kenmerkt zich door een zeer afwisselend landschap: het noorden lijkt veel op het Nederlandse landschap van Gelderland en Limburg, redelijk vlak en weidse vergezichten.

Verder naar het zuiden wordt het een stuk heuvelachtiger, alhoewel deze gebieden zich deels ook goed lenen voor fietstochten.

Verder naar het oosten vindt je het meest Duitse landschap: bergen en bossen. Het gebied wordt doorkruist door de rivier waar het haar naam aan ontleent: de Rijn. Wij willen niet beweren dat je in dit gebied het meest afwisselende landschap van Duitsland aantreft maar het komt dicht in de buurt.

Regio's

Wandelen in Rheinland

Of het nu gaat om spontane wandelingen in de directe omgeving, begeleide wandeltochten of een meerdaagse wandelvakantie - steeds meer mensen uit alle leeftijdscategorieën (her)ontdekken zelf deze mooie en gezonde hobby. De Rijnlandse jeugdherbergen zijn altijd al bijzonder populair geweest bij wandelaars.

Kerst in Rheinland

De Rijnlandse jeugdherbergen hebben altijd gestaan voor gemeenschappelijke ervaringen. Dat geldt vooral met Kerstmis - voor velen de mooiste tijd van het jaar. Ook wij cultiveren oude gewoontes, verheugen ons in liefdevolle tradities en brengen iedereen weer een beetje dichter bij elkaar.

Naar de stad

In Aken, Keulen of Düsseldorf staan 7 City-Locations  tot uw beschikking voor conferenties, workshops en congressen in de Rijnlandse metropolen. Moderne conferentiezalen, comfortabele gastenkamers, uitstekende technologie en service op het hoogste niveau wachten op u in alle City-Locaties.

©2023 DJH Jeugdherberg Duitsland - Privacybeleid | Website Buro Cinq