Thema's

Diverse herbergen

De jeugdherbergen van DJH Rheinland bieden een groot aanbod aan thema's en activiteiten voor alle reizigers. Of je nu op zoek bent naar avontuur, cultuur, natuur of sport, er is altijd een jeugdherberg die past bij jouw interesses.

Buitensport

Sporters van alle leeftijden en niveaus trainen bij ons. Veel jeugdherbergen in het Rijnland beschikken over eigen sportfaciliteiten of werken samen met nabijgelegen sportfaciliteiten. Van de Eifel tot aan de Nederrijn zijn in totaal 22 jeugdherbergen gecertificeerd als "bijzonder geschikt voor sportgroepen".

Wellness

Wie zijn vakantie bij ons in het "Wellness Hotel" doorbrengt, wil actie, sport, spel en plezier, maar ook wat ruimte om eindelijk volledig tot rust te komen. Juist in de snelle wereld van vandaag is een beetje ontsnappen aan het dagelijks leven erg belangrijk.

Circus

Welkom in de fascinerende wereld van het circus. Acrobaten, dierentemmers, jongleurs, vuurvreters, fakirs, clowns en goochelaars ontmoeten elkaar in onze circusjeugdherberg in Nettetal-Hinsbeck met zijn originele circustent, de jeugdherberg in Bad Münstereifel en de jeugdherberg in Hellenthal.

Industrie

Kolenmijnen, hoogovens, gasmeters en windmolens - geen andere regio in Duitsland is zo door het industriële tijdperk gevormd als het Rijnland. Vooral in het Roergebied. Van de technische verworvenheden, indrukwekkende overblijfselen van de productieplaatsen tot de typische arbeidersnederzettingen en ondernemersvilla's.

Leerzaam

Het vakantieprogramma van de leerzame jeugdherbergen laat zien dat je soms eerst iets over jezelf moet leren zodat je meer kunt bereiken, bijvoorbeeld op school. Maak je geen zorgen, het is allemaal heel informeel en je krijgt genoeg lichaamsbeweging.

Watersport

Watersporters komen hier aan hun trekken. Zeilen, surfen, duiken of waterskiën - het aantrekkelijke aanbod in onze jeugdherbergen in het Rijnland valt in de smaak bij gasten van alle leeftijden.

Muziek

Wil je met je koor of orkest een bijzonder optreden voorbereiden, nieuwe stukken instuderen en het samenspel van de groep verbeteren? Repeteer dan in een van onze 15 muziek-jeugdherbergen in het Rijnland. Dankzij onze jarenlange ervaring in de omgang met koren en muziekgroepen bieden de jeugdherbergen alles voor een geslaagd repetitieverblijf.

Mobiel

Vakantie in een rolstoel is iets heel normaals in de Rijnlandse jeugdherbergen. Veel jeugdherbergen zijn tegenwoordig aangepast aan de speciale behoeften van rolstoelgebruikers. De nieuwere jeugdherbergen in het Rijnland voldoen aan de DIN-norm voor toegankelijkheid - zelfs groepen met meerdere rolstoelgebruikers kunnen hier zonder problemen terecht.

Teamwork

Het speciale programma van de jeugdherberg Hellenthal brengt jongeren in ongewone situaties die ze individueel en in groep moeten beheersen. Vrijwilligheid en veiligheid hebben de hoogste prioriteit. Zo wordt nieuw zelfvertrouwen gevonden zonder overbelasting.

©2023 DJH Rheinland e.V. - Privacybeleid | Website Buro Cinq