Activiteiten

Activiteiten en bezienswaardigheden

De jeugdherbergen en City-Hostels hebben altijd gestaan voor geweldige activiteiten. Hier kun je een circusartiest zijn, rotsen beklimmen, de natuur beleven, een reis door de tijd maken of jezelf als team ontplooien. Ons aanbod is gericht op kinderen en jongeren, gezinnen, schoolklassen, groepen, individuele reizigers, muziekgroepen en fietsers. Ervaar nu de veelzijdige wereld van de jeugdherbergen in het Rijnland.

Sportieve activiteiten

  • Fiets- en wandeltochten
  • Watersporten
  • Voetbal
  • Paardrijden
  • Klimmen

Culturele en educatieve activiteiten

  • Museums
  • Kastelen
  • Stedentrips
  • Circussen
  • Indrukwekkende natuur en bezienswaardigheden.

Sportieve activiteiten

De jeugdherbergen en City-Hostels in het Rijnland bieden een breed scala aan sportactiviteiten. Hier vindt iedereen de juiste sportieve uitdaging. Sporters van alle leeftijden en niveaus trainen bij ons. Veel jeugdherbergen in het Rijnland beschikken over eigen sportfaciliteiten of werken samen met nabijgelegen sportfaciliteiten. Van de Eifel tot aan de Nederrijn zijn in totaal 22 jeugdherbergen gecertificeerd als "bijzonder geschikt voor sportgroepen".

Bezienswaardigheden

Ons mooie Rijnland heeft natuurlijk ook een grote schat aan cultuur te bieden. Een bezoek aan een van de vele grote en kleine musea zal je daar zeker van overtuigen. Natuurhistorisch museum, kunstmuseum, historisch museum, openluchtmuseum of zelfs een chocolademuseum. Ook is een bezoek aan een van de indrukwekkende kastelen iets wat je zeker moet doen in het Rijnland. En zo valt er nog veel meer te zien en beleven in het diverse Rijnland.

Fietsers en wandelaars

Of je nu met de trekkingfiets, mountainbike, racefiets of e-bike reist - in de jeugdherbergen van het Rijnland zijn fietsers altijd welkom. Veel van onze jeugdherbergen en City-Hostels zijn door de ADFC (Allgemeiner Deutscher Fahrrad-Club e.V.) gecertificeerd als fietsvriendelijke accommodatie. Onze Bed & Bike jeugdherbergen voldoen dus aantoonbaar aan alle eisen voor accommodatie voor fietsers. Ook zijn er talloze wandelroutes, waarbij je kennis maakt met het mooie landschap van Rijnland.

GPS-speurtocht in Lindlar.

De moderne navigatie met GPS-toestellen heeft zeker bijgedragen tot de populariteit van het wandelen. Jeugdherberg Lindlar heeft daarom speciaal voor leerlingen van het 5e en 6e leerjaar een eendaagse GPS-speurtocht georganiseerd. Tijdens hun 3- of 5-daagse klasreis trekken ze met moderne apparaten de natuur in. Hier moeten ze bewijzen dat ze in teamverband kunnen werken en de weg kunnen vinden.

Een echt circusleven

Welkom in de fascinerende wereld van het circus. Acrobaten, dierentemmers, jongleurs, vuurspuwers, fakirs, clowns en goochelaars ontmoeten elkaar in onze circusjeugdherberg in Nettetal-Hinsbeck met zijn originele circustent, de jeugdherberg in Bad Münstereifel en de jeugdherberg in Hellenthal. Tijdens hun vakantie leren de kinderen onder deskundige leiding alles over het echte circusleven. Zo doen ze waardevolle ervaringen op, ontwikkelen ze teamgeest en wordt hun zelfvertrouwen versterkt.

©2023 DJH Rheinland e.V. - Privacybeleid | Website Buro Cinq