Roergebied

Het erfgoed van de industriecultuur

Het Roergebied- Waar ooit ongeveer 150 kolenmijnen dienden voor de ondergrondse steenkoolwinning, wordt de regio nu gekenmerkt door groene vlaktes en recreatiegebieden die opnieuw genaturaliseerd zijn. Deze zijn ideaal voor wandelingen en fietstochten. Ongeveer 3.500 industriële monumenten herinneren aan het bewogen verleden van het Roergebied en zijn nu indrukwekkende plaatsen voor vrijetijdsbesteding en cultuur. Koorddansen tussen stilgelegde hoogovens, duiken in een voormalige gasmeter of schaatsen tussen imposante cokesovens en hoge schoorstenen.

Herbergen

In het Roergebied hebben wij 1 jeugdherberg en 2 City-Hostels en ze zijn allemaal erg verschillend. Zo ligt 1 van de hostels midden in een oud industriegebied in Duisburg, waar je veel kunt zien over de oude industriecultuur. Ook hebben we een hostel in Duisburg die gericht is op sportreizen. Voor alle soorten reizen een herberg of hostel dus.

Omgeving

Kolenmijnen, hoogovens, gasmeters en windmolens - geen andere regio in Duitsland is zo door het industriële tijdperk gevormd als het Rijnland. Van de technische verworvenheden, indrukwekkende overblijfselen van de productieplaatsen tot de typische arbeidersnederzettingen en ondernemersvilla's.

Activiteiten

Peddel langs stilgelegde fabrieken, klim in een voormalige ijzer- en staalfabriek of ga op zoek naar sporen in de "Villa Hügel", het beroemde landgoed van de legendarische industriëlenfamilie Krupp. Veel van de programma's en modules van Jeugdherberg Duisburg en Essen zijn gericht op de ankerpunten van de "Route van de industriële cultuur".

©2023 DJH Rheinland e.V. - Privacybeleid | Website Buro Cinq