Rijnland

Ieder gebied heeft zijn eigen charme!

Het Rheinland, of Rijnland op z’n Nederlands, is het gebied grenzend aan de provincies Gelderland en Limburg. Het loopt wel wat verder door: het grenst namelijk ook aan heel België. Het gebied kenmerkt zich door een zeer afwisselend landschap: het noorden lijkt veel op het Nederlandse landschap van Gelderland en Limburg, redelijk vlak en weidse vergezichten.

Verder naar het zuiden wordt het een stuk heuvelachtiger, alhoewel deze gebieden zich deels ook goed lenen voor fietstochten.

Verder naar het oosten vindt je het meest Duitse landschap: bergen en bossen. Het gebied wordt doorkruist door de rivier waar het haar naam aan ontleent: de Rijn. Wij willen niet beweren dat je in dit gebied het meest afwisselende landschap van Duitsland aantreft maar het komt dicht in de buurt.

Regio's

Wandelen in Rijnland

Of het nu gaat om spontane wandelingen in de directe omgeving, begeleide wandeltochten of een meerdaagse wandelvakantie - steeds meer mensen (her)ontdekken zelf deze mooie en gezonde hobby. De Rijnlandse jeugdherbergen en City-Hostels zijn altijd al bijzonder populair geweest bij wandelaars.

Kerst in Rijnland

De jeugdherbergen en City-Hostels in het Rijnland hebben altijd gestaan voor gemeenschappelijke ervaringen. Dat geldt vooral met Kerstmis - voor velen de mooiste tijd van het jaar. Ook wij cultiveren oude gewoontes, verheugen ons in liefdevolle tradities en brengen iedereen weer een beetje dichter bij elkaar.

Naar de stad

Een reis naar de steden in het Rijnland van DJH biedt een unieke combinatie van cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Verblijf in een van de vele accommodaties, zoals onze City-Hostels en ontdek de historische stadjes, pittoreske landschappen en prachtige kastelen van deze regio in Duitsland.

©2023 DJH Rheinland e.V. - Privacybeleid | Website Buro Cinq