Nederrijn

Natuur en cultuur van dichtbij

De Nederrijn - met zijn brede, vlakke landschap biedt het ook in de winter veel voordelen. Wandelen en fietsen zijn slechts twee activiteiten die in de Nederrijn heerlijk kunnen worden gerealiseerd, recreatie en ontspanning zijn er nog twee. De wilde ganzen waarvan er jaarlijks duizenden in de Rijnweiden overwinteren leveren een prachtig natuurspektakel op. Naast talrijke fietspaden langs idyllische rivierweiden en heidevelden biedt de regio ook talrijke musea, parken en kastelen.

Herbergen

Onze herbergen zijn in elk opzicht uniek en hebben veel te bieden. Er zijn veel leuke activiteiten en bezienswaardigheden, zoals watersporten en historische musea. De herbergen zijn modern en uitstekend geschikt voor school- en groepsreizen.

Omgeving

In de Nederrijn vindt je weidse landschappen, veenvelden, mooie natuurgebieden, veel water en mooie steden en dorpen. Talloze rivieren en beekjes zijn in dit gebied te vinden. Het grenst aan zuidoost Nederland en heeft een grotendeels vlak landschap.

Activiteiten

De Nederrijn heeft een erg interessante geschiedenis, waar ook veel van terug te vinden is. Zo is er een Romeins museum in Xanten met oude ruïnes. Ook is het een uitstekende bestemming voor fietsers en wandelaars en zijn er veel mogelijkheden voor watersporten.

©2023 DJH Rheinland e.V. - Privacybeleid | Website Buro Cinq