Bergisches Land

Op het spoor van de natuur

Naast 4000 km wandelpaden biedt het Bergisches Land ook 12 meren en stuwdammen, 6 spoorlijnen en rivierfietspaden. Grotten, bossen en natuurpaden maken de natuurbeleving compleet. Verschillende burchten en kastelen bieden voor wie in geschiedenis geïnteresseerd is, het juiste. Moderne steden en dromerige dorpen bieden rust en drukte tegelijk - iedereen vindt hier zijn eigen vakantiebestemming.

Herbergen

Bij ons heb je keuze uit verschillende soorten jeugdherbergen in het Bergisches Land. Elke herberg heeft zijn eigen unieke kenmerken en verschillende activiteiten. Zo hebben we erg moderne herbergen, maar ook herbergen die meer gericht zijn op activiteiten, zoals “Panarbora”.

Omgeving

Het Bergisches Land is een plek waar natuurliefhebbers meteen verliefd op worden. Het zal je waarschijnlijk verwonderen wat je allemaal kunt vinden in deze regio. Door heel de regio vindt je prachtige heuvellandschappen, kronkelende rivieren en wilde dennenbossen.

Activiteiten

In het prachtige Bergisches Land kun je dagen lang fiets- en wandeltochten maken, dankzij een netwerk van paden van meer dan 4000km lang. Ook staan er in de regio prachtige kastelen en idyllische paleizen die het bezoeken zeker waard zijn.

©2023 DJH Rheinland e.V. - Privacybeleid | Website Buro Cinq