Bed & Bike

Fietsliefhebbers onder elkaar

Met de trekkingfiets, mountainbike, racefiets of e-bike - fietsers zijn altijd welkom in de jeugdherbergen en City-Hostels in het Rijnland. Veel van onze jeugdherbergen zijn door de ADFC (Allgemeiner Deutscher Fahrrad-Club e.V.) gecertificeerd als fietsvriendelijke accommodatie. Onze Bed & Bike jeugdherbergen voldoen dus aantoonbaar aan alle eisen voor accommodatie voor fietsers. Dit betekent een ongecompliceerde accommodatie zelfs voor slechts één nacht en een veilige plek om je fiets te stallen. Bovendien bieden veel herbergen reparatie- en droogmogelijkheden, routesuggesties, kaarten en GPS-apparatuur te huur aan.

 

Voor het geval dat.

Als fietser zul je tijdens een fietstocht of fietsexcursie veel plezier beleven aan onze jeugdherbergen in het Rijnland. Want wij zorgen ervoor dat jij en je fiets het comfortabel hebben. Er zijn droogvoorzieningen voor natte kleren, veilige bergingen voor fietsen en het juiste gereedschap voor kleine reparaties. Voor veel fietsers zijn, zelfs in tijden van GPS en navigatieapparatuur, goede fietskaarten onmisbaar - de nieuwste kaarten zijn beschikbaar in de Bed & Bike Jeugdherbergen.

 

Gloednieuw: Bed & Bike-SPORT jeugdherbergen met weekendarrangement
De jeugdherbergen Monschau-Hargard en Hellenthal zijn aangewezen als Bett & Bike-SPORT jeugdherbergen en bieden extra services speciaal voor racefietsers en mountainbikers. Beide jeugdherbergen zijn verbonden door de gezinsvriendelijke Eifelhoogteroute en door meer uitdagende alternatieve routes die door de jeugdherbergteams zijn getest.

Met het weekendpakket "It's Trailtime" voor alleenreizenden en gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar kun je de gewenste route per mountainbike afleggen. Start in jeugdherberg Hellenthal of Monschau-Hargard en vertrek na een goede nachtrust! Naast veel plezier en actie zijn fantastische uitzichten op het bos, het water en de wildernis van het Nationaal Park Eifel gegarandeerd. Eenmaal aangekomen op je bestemming - in beide gevallen de andere jeugdherberg - kun je je verheugen op een heerlijk diner en een ontspannen verblijf voordat je de volgende dag aan je terugreis begint via een van de vele andere routes.

 

Fietsroutes

Onze service voor fietsers in één oogopslag

  • Accommodatie ook voor één nacht
  • Veilige stalling voor jouw fiets
  • Droogmogelijkheid voor je natte kleren
  • Gereedschap voor kleine reparaties
  • Voor grotere reparaties helpen wij jou de dichtstbijzijnde werkplaats te vinden

 

  • Uitgebreid informatiemateriaal zoals regionale fietskaarten, bus- en treintijden en informatie over aantrekkelijke excursiebestemmingen in de omgeving.
  • Een gezond ontbijt om jou de nodige energie te geven voor de volgende etappe.
  • Op afspraak stellen wij graag een lunchpakket voor je samen.
©2023 DJH Rheinland e.V. - Privacybeleid | Website Buro Cinq