Kerstmarkten Duitsland

 

 

 

De mooiste tijd van het jaar

Duitsland staat bekend om zijn sfeervolle kerstmarkten en trekt gasten uit alle regio's en landen. In het Rijnland vind je een paar van de mooiste kerstmarkten in Duitsland. Wie geniet er niet van het luisteren naar kerstliederen met uitzicht op de Dom van Keulen of de Rijn in Düsseldorf, van een warme punch in het middeleeuwse Monschau of van een vers geurende Akense Printe? Voor velen hoort een bezoek aan een kerstmarkt in het Rijnland gewoon bij de festiviteiten.

 

Kerstmarkt in Keulen

De kerstmarkt in Keulen bij de Dom van Keulen trekt elk jaar vier miljoen mensen. Het hoogtepunt is ongetwijfeld de enorme rode spar, die prachtig verlicht voor de dom staat. En ook de ongeveer 150 kraampjes die rond de Dom zijn opgesteld, verblijden met geschenken, lekkere hapjes en natuurlijk glühwein.

Daarnaast is er een gevarieerd programma met meer dan 100 artiesten die zorgen voor een goede sfeer voor jong en oud. Of het nu gaat om koren, bigbands of solo-artiesten, het wordt kerstsfeer.

 

Kerstmarkt in Düsseldorf

Düsseldorf in de aanloop naar Kerstmis - dat ruikt naar geroosterde amandelen en kerstkruiden. Veel liefhebbers komen al jaren naar Düsseldorf om cadeautjes voor hun geliefden te kopen en de kerstmarkt te bezoeken. Want hier is alles slechts een glühwein verwijderd. Deze prachtige kerstwereld is meer dan alleen een kerstmarkt. Het zijn themamarkten die aan elkaar geregen zijn. Wie over de markten slentert, wordt telkens weer verrast door de originele vormgeving van de hutten en het gevarieerde aanbod.

Kerst in de jeugdherbergen

De jeugdherbergen en City-Hostels in het Rijnland staan van oudsher voor gemeenschappelijke ervaringen. Dat geldt vooral met Kerstmis - voor velen de mooiste tijd van het jaar. Ook wij cultiveren oude gebruiken, verheugen ons in liefdevolle tradities en brengen iedereen weer een beetje dichter bij elkaar. Voor gezinnen, groepen of individuen - onze deuren staan voor iedereen open.

Een warm welkom.

Wie in de kersttijd de eigen vier muren wil ontvluchten, kan terecht in de jeugdherbergen en City-Hostels in het Rijnland. Sfeervolle decoraties, glühwein en punch zorgen voor een feestelijke stemming. Natuurlijk komt tijd doorbrengen met familie en vrienden op de eerste plaats, maar vaak worden hier ook nieuwe vriendschappen gesloten. Overigens staan wij niet alleen tijdens de advent voor je klaar - sommige huizen zijn ook tijdens de feestdagen geopend. Zo kun je genieten van een ontspannen vakantie en hoeft je zich zelf nergens zorgen over te maken.

©2023 DJH Rheinland e.V. - Privacybeleid | Website Buro Cinq