Rolstoelvriendelijke jeugdherbergen

Rolstoelvriendelijke jeugdherbergen

Vakantie zonder grenzen.

Vakantie in een rolstoel is heel normaal in de Rijnlandse jeugdherbergen. Veel herbergen zijn tegenwoordig ingericht op de speciale behoeften van rolstoelgebruikers. De nieuwere jeugdherbergen in het Rijnland voldoen aan de DIN-norm voor toegankelijkheid - zelfs groepen met meerdere rolstoelgebruikers kunnen hier probleemloos terecht. Het verblijf wordt veraangenaamd door hellingen, liften, deuren met aangepaste doorgangsbreedte en drempelvrije kamers met douches en toiletten die speciaal geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. Sommige huizen bevinden zich in historische gebouwen, worden gerenoveerd of gemoderniseerd - hier voldoen misschien slechts delen of enkele kamers aan de DIN-norm. Maar ook hier zullen onze medewerkers hun best doen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Overigens: bij seminars en evenementen in onze conferentiejeugdherbergen vormen mobiliteitsbeperkingen geen enkel probleem. Bovendien bieden sommige jeugdherbergen ook geschikte schoolreisjes, vakantieprogramma's en stadsweekends voor rolstoelgebruikers. Zo staat niets gezamenlijke ervaringen voor al onze gasten in de weg.

 

Rolstoelreizen met veel vrijetijdsactiviteiten en programma's voor vakanties, conferenties en schoolreisjes

Voor vakanties, schoolreisjes of conferenties: In veel jeugdherbergen in het Rijnland zijn rolstoelgebruikers mobiel. De bistro's, eetzalen, sanitaire voorzieningen en natuurlijk de kamers zijn drempelvrij ingericht. Hellingbanen, liften, brede ingangen en rolstoeltoegankelijke douches met toiletten zorgen ervoor dat mensen met een beperkte mobiliteit een ontspannen verblijf hebben.

 

Onze extra's voor rolstoelreizen:

Barrièrevrije accommodatie: Hellingbanen, liften, brede deuren en rolstoeltoegankelijke kamers met douches en toiletten.

Hulp bij het plannen van uw verblijf

Gezinsreizen, vakantiekampen, schoolreizen en groepsreizen die ook geschikt zijn voor mensen met een beperking

©2023 DJH Rheinland e.V. - Privacybeleid | Website Buro Cinq